Home I Nieuws I Agenda I Foto's I Historiek I Toekomst I Route I Contact


Inkomhal met houten kassa


Toekomst

Bruisend gemeenschapscentrum

Al sinds de jaren ’60 wordt er in Duffel luidop gedroomd van een Cultureel Centrum. De aankoop van Cinema Plaza in 2005 is dus een buitenkans, exact op maat van de gemeente, en bovendien in een prachtig gebouw dat tot ver buiten Duffel is gekend. De nostalgische charme die dit gebouw uitstraalt, in combinatie met de centrale ligging en de historiek van de zaal maken het een stukje Vlaams Erfgoed, dat door de bevolking een warm hart wordt toegedragen. Dit is de ideale plek voor een gemeenschapscentrum.

We willen Cinema Plaza een tweede leven geven: het authentieke interieur blijft bewaard, maar wordt grondig hersteld en gerestaureerd. Een unieke zaal vol nostalgie die bewaard blijft voor de toekomstige generaties. Zo kan de Plaza een actieve herbestemming krijgen als gemeenschapscentrum: er zullen opnieuw films worden gedraaid, maar daarnaast moet je er ook een toneel-, muziek- of andere podiumvoorstelling kunnen bijwonen. Iedereen moet er terecht kunnen: jong of oud, modern of klassiek, amateur of professional. Duffel droomt al jaren van een cultureel centrum en deze zaal biedt de gedroomde kans: Cinema Plaza kan opnieuw het bruisende middelpunt worden van het culturele leven in Duffel…  

Een voorbeeld van zo’n andere mooie gerestaureerde zaal is trouwens de Roma in Borgerhout! Zij steunen Cinema Plaza als hun kleine broertje! Kijk zeker eens op www.deroma.be.

Website en foto's: Frank Maes en Bart Lauwers
Disclaimer